Dit internationaal stageproject voor leerlingen uit het secundair onderwijs wordt volledig gefinancierd door de Europese Commissie. Klik op bovenstaand logo voor meer informatie.

zondag 27 maart 2011

stage Normandië 13- 27 maart 2011

Ik heb stage gelopen in het bedrijf Recticel, een Frans bedrijf, in een industrieterrein te Louviers. Recticel is gespecialiseerd in het produceren van moussen voor matrassen. Ikzelf en Axelle ( klasgenoot) hebben het volledige proces daarvan met onze eigen ogen mogen meemaken. Dit was uiteraard zeer spectaculair, want zoiets maak je niet dagelijks mee. Recticel is ook een bedrijf dat volop bezig is met uit te breiden.
Afin, nu even wat meer informatie over mijn taak. Axelle en ik hadden de opdracht gekregen om de personeelsdossiers te klasseren, want deze waren niet ordelijk geklasseerd, en alles lag door elkaar. Een heel karweitje dus, maar tegelijkertijd ook een zéer belangrijke taak, want al deze documenten zijn zeer vertrouwelijk en persoonlijk, dus er was ons een belangrijke opdracht toegewezen. Verder kregen we ook nog de opdracht om de dossiers van veiligheid ( dossiers de sécurité) in een excelprogramma te verwerken. Kortom ik heb dus veel bijgeleerd. Zo heb ik kennis gemaakt met documenten die je anders nooit te zien krijgt ( contracten, diploma's,...).Buiten het werken, was het contact ook zeer belangijk, uiteraard voor onze Franse taal bij te kunnen schaven. In de eerste week verliep het contact een beetje stroever, omdat onze stagebegeleidster een heel drukke werkweek had, maar onder de middag konden we dan rustig even bijpraten onder de collega's. Ik had zeer toffe en vriendelijke collega's. In de tweede week ging het dan al heel wat vlotter, alhoewel Anaïs weer een drukke week had , kon ze toch altijd even wat tijd maken voor ons.
Ik heb van deze stage genoten, en heb er ernorm veel van opgestoken. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Anke Pieters

1 opmerking: